Press "Enter" to skip to content

U emisiji “Različiti a ravnopravni” gostovao mr.crim. Josip Horvatin

U današnjoj emisiji razgovarali smo o problemima naših branitelja, o njihovoj diskriminaciji u određenim institucijama  i drugim aktivnostima zabočkog ogranka. U emisiji je gostovao mr.crim. Josip Horvatin.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok je uz potporu Krapinsko-zagorske županije i Grada Zaboka u subotu, 2. rujna 2017. godine, u spomen na žrtvu grada heroja Vukovara za svoje članove organizirala posjet Vukovaru i braniteljskoj udruzi u općini Jarmina.

S njima je bila i majka poginulog hrvatskog branitelja Matejaš Josipa. Prvo je posjećeno spomen obilježje Ovčara gdje su vijenac položile dvije najmlađe članice – pripadnice Mažoretkinja iz Dubrovča, dok su ostali članovi položili lampaše sa obilježjima braniteljske udruge. Predsjednik Ogranka Zabok Josip Horvatin je kod spomen obilježja članovima udruge i ostalim prisutnima evocirao događaj u noći s 20. na 21, studenoga 1991. godine, kada je tijekom okupacije Vukovara ubijeno između 255. i 264. civila i vojnika – uglavnom ranjenika iz Vukovarske bolnice.