Press "Enter" to skip to content

Održan susret i natjecanje vatrogasnih veterana u Pavlovcu Zabočkom

Kod vatrogasnog doma DVD-a Pavlovec u Pavlovcu Zabočkom u organizaciji VZG Zaboka 08. svibnja 2022. godine,  se održao susret i natjecanje vatrogasnih veterana povodom Dana vatrogastva nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije covida.

Natjecali su se vatrogasci iz osam vatrogasnih društava – DVD-a Špičkovina,  DVD Zabok, DVD-a Gubaševo, DVD-a Pavlovec, DVD-a Oroslavje, DVD-a Prišlin-Hum te GZ Puconci-e  i PGD-a Lemerje iz Slovenije.

Prije samog početka otvorenja vatrogasnog susreta i natjecanja veterana  Gradski puhački orkestar Zabok je odsvirao nekoliko koračnica.

˝Radostan sam što imam s vama prigodu podijeliti radost ovoga dana, a svaki vaš uspjeh je radost i veselje vas osobno i sviju nas. Prigoda je to da vam se zahvalim na svom dosadašnjem uloženom znoju, trudu tijekom svog vatrogasnog staža˝ – istaknuo je nakon postrojavanja pozdravne riječi gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.

U ime domaćina VZG Zabok  veteranima je poželio dobrodošlicu: Ivica Petriček gradski vatrogasni Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Zabok.

Igre su sudili vatrogasni suci: Željko Tršinski i Tihomir Sinković

Svečanost zatvaranja i središnji događaj ovoga dana bilo je proglašenje najboljih postrojbi te podjela zasluženih odličja i priznanja svima koji su sudjelovali i bili dio ove sportske priče koja već pomalo postaje i  tradicionalni dio  mjeseca svibnja – mjesec zaštite od požara u gradu Zaboku..

Prvo mjesto osvojila je ekipa veterana DVD-a Špičkovina, drugo ekipa veterana DVD-a Oroslavje, a treće GZ Puconci.

Najstariji član veterana dolazi nam iz DVD-a Gubaševo Branko Hrastinski koji ima 84. godine. Nagradu za fireplay osvojila je ekipa PGD Lemerje. Nakon natjecanja slijedila je mala zakuska i druženje u organizaciji domaćina DVD-a Pavlovec. Zahvaljujemo se na trudu i organizaciji vatrogasnom društvu DVD-a Pavlovec