Press "Enter" to skip to content

Zagorski radio i digitalno

Od danas 20. studenoga 2017. godine Zagorski radio i Radio Kaj program emitira i putem digitalnih odašiljača s lokacija Sljeme, Ivančica, Učka i Mirkovica i dostupan je na digitalnoj platformi zemaljskog odašiljanja DAB+ tvrtke Odašiljači i veze na području gdje živi dva milijuna stanovnika. Program se može u digitalnom obliku slušati na području pokrivanja koje obuhvaća grad Zagreb, Zagrebačku županiju, Krapinsko-zagorsku županiju, Varaždinsku županiju, Međimursku županiju, dio Karlovačke županije, dio Sisačko-moslavačke županije, Primorsko-goransku županiju i Istarsku županiju.

Prilikom obnavljanja koncesije Radio Zaboka, dodijeljene su nam četiri dodatne frekvencije. Uz postojeći odašiljač u Zaboku i poznatu frekvenciju na 87,8 mHz, sada imamo odašiljače i u Zlataru, na 101,6 MHz; u Stubici 89,0 MHz; u Krapini na100,2 MHz te u Krapinskim Toplicama na 107,9 MHz. Uz pokrivenost koju sada imamo s tim dodatnim odašiljačima, kao i uz kvalitetniji program, očekujemo da ćemo ubrzo postati najslušaniji radio na području Hrvatskog zagorja 

Između ostalog uz Zagorski radio i Radio Kaj digitalno je počelo u Hrvatskoj emitirati još 15 radijskih postaja, od nacionalnih, preko regionalnih, do lokalnih.