Press "Enter" to skip to content

Zagorski gospodarski zbor 2019.

Međunarodni sajam – Zagorski gospodarski zbor, održat će se u Krapini, od 12 do 14. rujna 2019. godine, a prijave za besplatno izlaganje zainteresirani mogu organizatorima dostaviti do 27. srpnja. Zemlja partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora je Njemačka, odnosno Bavarska, a županija partner Varaždinska županija. Odlučili su to organizatori Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Hrvatska gospodarska komora i Radio Kaj. Sporazum o petogodišnjoj suradnji na organizaciji Zagorskog gospodarskog zbora potpisali su u srijedu 29. svibnja 2019. godine Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Davor Pleško, predsjednik HOK-a – Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Josip Grilec, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina i Drago Gradečak, direktor Radija Kaj, koji će i izvršno organizirati Zagorski gospodarski zbor.

Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik HOK-a ističe da ove godine očekuju jednak lanjskom, ili veći broj izlagača, dobru ugostiteljsku ponudu i besplatne obrtničke usluge za posjetitelje, uručenje majstorskih diploma, prezentaciju obrtničkih zanimanja…

Drago Gradečak, direktor Radija Kaj, uz dobar sajamski program,  na površini od pet tisuća četvornih metara, najavljuje i snažniju promociju Zagorskog gospodarskog zbora, ali i gospodarstva općenito.

Josip Grilec, predsjednik HGK – Županijske komore Krapina, uvjeren je da će, kroz zajedničku aktivnost politike, gospodarstva i obrtništva, svaki slijedeći Zbor biti barem za nijansu bolji od prethodnog.

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine ističe da Krapina političko, povijesno, kulturno i gospodarsko središte i Krapinsko-zagorske županije zaslužuje jednu ovakvu gospodarsku manifestaciju i naglašava da je u posljednjih pet, šest godina Zbor je doživio svojevrsni procvat, interes posjetitelja, ali i izlagača.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije podsjeća da je  Zagorski gospodarski zbor jedan je od tri najjača u Hrvatskoj i to prije svega zahvaljujući našim gospodarstvenicima i obrtnicima čiji su rezultati od 2013. godine u uzlaznoj putanji. Sve to obvezuje nas da Zagorski gospodarski zbor organizacijski bude na najvišoj razini.

Sve informacije i obrasci za prijavu izlagača bit će dostupni na službenoj web stranici www.zgz.hr, a moguća komunikacija na email adresi info@zgz.hr, te telefonom na broj 0915016420 kod Martine Leljak, voditeljice organizacije.