Press "Enter" to skip to content

Veronika Jambrek i Mario Plantak pobjednici su festivala Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2020. godine

Veronika Jambrek i Mario Plantak pobjednici su festivala Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2020. godine, objavljeno je u nedjelju 29. studenoga 2020. godine, u izravnom prijenosu na Radiju Kaj i Zagorskom radiju

Najbolje skladbe iz užeg izbora organizatora festivala Igrajte nam mužikaši Bedekovčina 2020., 52. po redu, ljubitelji zagorske glazbe su imali priliku slušati u nedjelju 29. studenoga 2020. godine na Radiju Kaj i Zagorskom radiju, a predsjednik organizacijskog odbora Darko Ban, vjeruje da će se idući festival moći održati 6. lipnja 2021. godine, ponovno uz jezera u Bedekovčini, pred nekoliko tisuća posjetitelja, kao i proteklih godina.

Skladba Dojdi mi, autora Marija Plantaka i Matije Krizmanića, u izvedbi Marija Plantaka , osvojila je prvo mjesto, po ocjeni festivalskog žirija u sastavu Ivana Tomašković, predsjednica, Ivan Benc i Boris Pavleković. Druga je skladba Igrajte nam mužikaši Zlatka Deveničara, Milana Maksimilijan Hercega i Davora Totovića u izvedbi Zlatka Deveničara, a treća je Ljubav na jezeru Andrije Kosa i Davora Totovića u izvedbi Veronike Jambrek.

Na temelju 540 glasova slušatelja Zagorskog radija, prvu nagradu osvojila je skladba Andrije Kosa i Davora Totovića  Ljubav na jezeru, koju je otpjevala Veronika Jambrek. Druga nagrada je za pjesmu Zagorje naše, Darka Krušelja i Danijela Krajačića u izvedbi Vikendaša, a treća Igrajte  nam mužikaši čiji su autori Zlatko Deveničar, Milan Maksimilijan Herceg i Davor Totović, a pjesmu je izveo Zlatko Deveničar.

Organizatori festivala Igrajte nam mužikaši su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, a suorganizatori TZ Krapinsko-zagorske županije, TZ područja Srce Zagorja i Udruga KAJscena, a medijski pokrovitelj je Zagorski radio.