Press "Enter" to skip to content

Preventivna kampanja “Web heroj”

Policijska uprava krapinsko-zagorska uključena je u projekt „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta”, koji provodi Služba kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije, a koji je sufinanciran od strane Europske unije. Dio projekta je i preventivna kampanja „Web heroj”. Kroz godine je Internet postao neizostavan dio našeg svakodnevnog života, pa je zato postao privlačan i kibernetičkim kriminalcima. Svakog dana možemo čuti o slučajevima prijevara na internetu.

Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju i Matija Posavec, policijski službenik za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku.

Zato se kroz kampanju „Web heroj” želi osvijestiti i educirati građane o nužnosti i načinima zaštite u virtualnom svijetu, kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela. Više o toj temi, na što posebno treba obratiti pažnju, kako i na koji se način zaštititi i što učiniti ako ste prevareni. U studiju smo ugostili Andreju Jurić, policijsku službenicu za prevenciju i Matiju Posaveca, policijskog službenika za kibernetičku sigurnost i digitalnu forenziku.Emisiju poslušajte u utorak 27. veljače 2024. godine s početkom u 13:00 sati.