Press "Enter" to skip to content

Održana izborna skupština udruge ŽENA VRTNJAKOVEC I PROSLAVA DANA ŽENA

Udruga žena Vrtnjakovec održala je svoju 10. Izvještajno-izbornu skupštinu 8.3.2019. u OPG Halapir „Kod Đurđe“ u Vrtnjakovcu. Skupštini su prisustvovali dožupanica KZŽ Jasna Petek, zamjenik načelnika Općine Krapinske Toplice Vladimir Huzak, predstavnice Udruge kostelskih žena i DVD-a Mala Erpenja.

Podnijeta su izvješća o radu udruge, financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora za 2018. god. koji su istaknuli da udruga vodi brigu i namjensko troši sredstva u skladu sa Statutom i Zakonom o udrugama.

Od izvješća o radu bitno je istaknuti da udruga njeguje stare tradicijske običaje Hrvatskog zagorja, bavi se izradom ručnih radova, tradicijskih kolača, izrade domaćih rezanaca, uređuju  okoliš, igralište za djecu u Vrtnjakovcu kao i svoj dom udruge u kojem se okupljaju. Organiziraju španciranja po bregima, Tradicijske igre „Melinšak“, sudjeluju na manifestaciji Jurjevo u Jurjevcu, na prošćenju kod sv. Antuna na Hršak Brijegu i na Zimskoj topličkoj bajci. Surađuju također i sa Udrugom za rekreaciju i sport Viča Sela, DVD-ima Specijalna Bolnica, Mala Erpenja i Krapinske Toplice. Odazivaju se i na ostale akcije koje organiziraju udruge s područja Općine i izvan nje.

U financijskom izvješću navedena su sredstva koje dobivaju javljanjem na natječaje za udruge od KZŽ, Općine Krapinske Toplice, donacije brojnih obrtnika  i građana  s područja Općine te sredstva od prikupljenih članarina. Ukupni prihodi udruge za 2018. godinu su 34.900,00 kn, koji su utrošeni transparentno prema  planu i programu.

Na Skupštini potvrđen je prestanak članstva na njihov zahtjev za 4 članice, a primljene 3 nove članice (Marija Sudar, Ljiljana Mušica i Đurđica Belina) pa udruga sada broji 28 članica.

Izabrano je i novo rukovodstvo (upravni odbor), predsjednica je i dalje Nadica Sinković-Špoljar, dopredsjednica Božica Šturman, tajnica Brankica Horvat te članice Jasna Ivanka Sinković i Željka Sinković Krmelić.

U nadzorni odbor izabrane su Štefica Habulinec, Biserka Lovrečić i Gordana Šturman.

Predsjednica Nadica Sinković-Špoljar zahvalila se u ime svih na ukazanome povjerenju u želji da i dalje aktivnostima i kvalitetnim  radom svih članica u udruzi doprinose promoviranju  Općine Krapinske Toplice i Krapinsko-zagorsku županiju.  

Dožupanica KZŽ Jasna Petek, zamjenik načelnika Općine Vladimir Huzak i predstavnici udruga pohvalili su i podržali njihov rad i planove te im zaželjeli  puno uspjeha u ovoj godini i narednoj zajedničkoj suradnji. Najavljena je i proslava 10. obljetnice rada Udruge žena Vrtnjakovec u rujnu uz tradicijski prikaz berbe i prerade grojzdja na starinski način. Zamjenik načelnika Vladimir Huzak je ovom prilikom iskoristio prigodu te čestitao svim ženama Dan žena udijelivši im ruže kao znak pažnje uz napomenu da se kandidiraju u javna tijela vlasti boreći se i na taj način za svoja prava. Dožupanica Jasna Petek čestitala je novom rukovodstvu na izboru pohvalila je rad udruge i aktivnosti koje provode jer time promoviraju i Krapinsko-zagorsku županiju. Predsjednica Udruge kostelskih žena Snježana Drenški čestitala je novoizabranom vodstvu te zahvalila na suradnji i zajedničkim projektima u protekle dvije godine koji se nastavljaju i u ovoj godini. Nakon službenog dijela uslijedila je proslava Međunarodnog  dana žena zajedno s partnerskom Udrugom kostelskih žena što su ove članice svakako i zaslužile.