Press "Enter" to skip to content

Održan koncert “Svatko ima svoju priču” za Martina Lešteka

Bedekovčina i Zagorje ispričalo priču za Martina

Ove  nedjelje, 24. veljače u Sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina održan je humanitarni koncert „Svatko ima svoju priču” na kojem se okupilo više od tisuću ljudi, a sve u cilju pružanja pomoći za  liječenje Martina Lešteka, učenika 8.razreda Osnovne škole Oroslavje. Martin redovito pohađa školu uz pomoć asistenta u nastavi. Živi u Andraševcu sa svojom obitelji koja je poteklih godina proživjela jednu od najvećih boli koja se može proživjeti. Njegova mlađa sestra, jedna od blizankinja, umrla je u dobi od nepunih 7 godina uslijed komplikacija izazvanih genetskim poremećajem od kojeg boluje i sam Martin. Pronađena je terapija koja mu pomaže, ali troškovi iznose gotovo 200.000 kuna godišnje i roditelji je više nisu u mogućnosti financirati.

Na koncert su stigli brojni prijatelji i kolege, ali i uvaženi gosti poput župana Željka Kolara, predsjednice Županijske Skupštine Vlaste Hubitci, saborskog zastupnika Žarka Tušeka,  načelnika Bedekovčine Darka Bana i njegovog zamjenika Janka Buzjaka, gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka, načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske Darka Cara te ostali predstavnici civilnih, gradskih i općinskih struktura.

Župan Željko Kolar je istaknuo kako se Krapinsko – zagorska županija uvijek odaziva humanitarnim akcijama kad god može, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Uplatili smo 10.000,00 kuna koji će nadamo se pomoći Martinu i njegovoj obitelji za robotsku nerorehabilitaciji ali je ujedno župan Kolar iskoristio priliku te zahvalio mnogobrojnoj publici i svim izvođačima koji su na koncertu sudjelovali.

Na koncertu su nastupili: Kumovi, Begini, Ljubavnici, Juraj Galina, Gordana Ivanjek Tušek, Little black dress, Mladen Kos, Ethnotine, Boss Band, Branko Greblički Ventek i Klapa BRV a program su vodili Ana Kruhak i Zlatko Ožbolt.

Ta priča, koja je, putem društvenih mreža našla put do naše udruge, duboko nas je pogodila pa smo tako ove godine odlučile organizirati koncert upravo za prikupljanje sredstava za Martinovo daljnje liječenje – poručile su djevojke iz Udruge dodajući kako one vole reći da priče uvijek pronađu njih. Ujedno su i one zahvalile svima na dolasku na koncert jer smo svi zajedno disali  kao jedno, u znaku humanosti i empatije za Martina ali i za djecu koja imaju drugačije potrebe od zdrave djece, za djecu koja žive među nama i oko nas, a često se na njih zaboravi.

Tijekom večeri dogodila su se dva posebna emotivna trenutka kada je Martin zahvalio svima na dolasku i pomoći te na kraju kada su svi izvođači zajedno s Martinom zapjevali njegovu omiljenu pjesmu „Ne diraj moju ljubav“. Tada se u dvorani prolomio gromoglasni pljesak ali na licima posjetitelja mogla se vidjeti  pokoja suza ali ne suze tuge već suze radosnice zbog velikog osmjeha na Martinovom licu koje je osvojio sve okupljene ljude dobrog i plemenitog srca.

Od prodaje ulaznica prikupljeno je 29.142 kune, dok je na račun uplaćeno 8350 kuna. Dvije tisuće kuna uplatila je i predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, koja se u akciju Udruge “Svatko ima svoju priču” uključila drugu godinu zaredom.

Humanitarni žiro račun HR4723600001502479278 za Martina bit će otvoren još dva tjedna.

HVALA još jednom svima, od ljudi dobrog srca, svima koji su pomagali u organizaciji, izvođačima i svim medijima istaknule su djevojke iz Udruge.

Darko Fiket