Press "Enter" to skip to content

Igrajte nam mužikaši 2019.

Na festivalu Igrajte nam mužikaši, u nedjelju 2. lipnja 2019. godine, na jezerima u Bedekovčini, prvu nagradu publike osvojile su najmlađe natjecateljice, Lana i Lorena Hlupić s pjesmom „Zagorke“, druga je pripala Optimistima za pjesmu „Od jutra do jutra“, a treća Krunoslavu Jazbecu i Dečkima z bregov za pjesmu „Ljubavi moja imam te rad“. Po odluci festivalskog žirija, prva nagrada je pripala grupi Kirjales i Puhačkom orkestru Ivo Tijardović za pjesmu „Gosti“, druga Vedranu Kuzelu i Podvinčanima za pjesmu „Putna“, a treća Kraljevima Zagorja za pjesmu „Dedek i kletica“. Također, nagradu za najbolji tekst dobila je grupa Kirjales i Puhački orkestar Ivo Tijardović za pjesmu „Gosti“, dok su nagradu za najbolji scenski nastup osvojili Jasminka Krušelj i Krunoslav Kralj za pjesmu „Plavo jezero“. Organizatori festivala su Krapinsko-zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj.

Festival je održan u prekrasnom prirodnom ambijentu izletištu na jezerima u Bedekovčini, pred brojnim posjetiteljima ljubitelja zagorske glazbe. Organizatori su omogućili nastup tradicionalnoj postavi klarineta, trube, baritona i drugih puhačkih instrumenata, tamburaško-violinskoj postavi, ali i po prvi put izvođače je pratio orkestar Radija Kaj kojega je izvrsno vodio glazbenik Marko Halužun, što je i najveći iskorak festivala u podizanju kvalitete  izvedbe, u prvom redu za nastup solista koje su uspješno pratili.

Načelnik općine Darko Ban zahvalio je posjetiteljima na dolasku u tako velikom broju, ali i svima koji su pomogli da ovaj festival dođe na najviši nivo, dok je direktor Radija Kaj Drago Gradečak zahvalio svim autorima i izvođačima koji su u proteklih pola stoljeća pisali, uglazbljivali i izvodili pjesme na ovom festivalu, te stvarali tradiciju koju mi sada nastavljamo, naglasio je Drago Gradečak. Željko Kolar župan Krapinsko-zagorske županije također nije krio zadovoljstvo okupljanjem i izvođenjem na ovom festivalu, što samo pokazuje, kako je rekao, da Zagorje ni malo. – Ovaj festival je dokaz da volimo našu glazbu i volimo zagorsku popevku – zaključio je Kolar.

Festival Igrajte nam mužikaši oduševio novim skladbama, privukao velik broj posjetitelja i potvrdio da zagorska glazba ima budućnost.

Snimku festivala Igrajte nam mužikaši emitirat će u nedjelju 9. lipnja 2019. godine u 20,45 sati VTV televizija. Zagorski radio je festival prenosio uživo s „bajera“, a Radio Kaj je snimku emitirao nakon festivala.

Preporučamo pročitajte više na zagorje.com