Press "Enter" to skip to content

Sporazum za 29. Zagorski gospodarski zbor

KRAPINA – Zagorski gospodarski zbor, 29. po redu, bit će održan u Krapini, od 9. do 11. rujna 2021. godine, za vrijeme Tjedna kajkavske kulture. Sporazum o organizaciji potpisalo je 22. srpnja 2021. godine, u Krapini, petero partnera, koji ovu manifestaciju organiziraju zajednički već sedmu godinu; župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

– Već dva mjeseca intenzivno komuniciramo s potencijalnim izlagačima i s obzirom na interes, manifestaciju bismo mogli organizirati kao i u vrijeme prije pandemije, no, na žalost, zbog epidemioloških mjera to neće biti moguće, ističe direktor Radija Kaj Drago Gradečak. Konačna odluka o tome na koji način i u kojem obimu će se Zbor održati donijet će organizatori krajem kolovoza, ističe Drago Gradečak.

– Vjerujem da će nam epidemiološke prilike dozvoliti da Zbor organiziramo barem na nivou prošle godine. Pridržavat ćemo se svih aktualnih mjera, kako bi sačuvali zdravlje posjetitelja i izlagača, naglašava predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec.

Da se zagorski obrtnici iznimno vesele predstojećoj gospodarskoj manifestaciji u Krapini, naglašava predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga.

– U ovim kriznim vremenima, za obrtnike je ovo velik izazov, jer je od velike važnosti da mogu prezentirati svoje proizvode i usluge, naglašava Darko Varga.

– Zagorski gospodarski zbor sastavni je i prepoznatljiv dio Tjedna kajkavske kulture i nama je konačni cilj da se vratimo na ono što je bilo prije pandemije. No teško da će to biti moguće ove godine, navodi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, ističući kako će se napraviti sve da se zadovolje interesi i izlagača i posjetitelja, te nastavi tradicija stara gotovo tri desetljeća.

– Ako za neku manifestaciju možemo reći da ima pet ravnopravnih partnera, to je onda Zagorski gospodarski zbor, naglašava župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Svi smo ovdje s istim ciljem – da obrtnicima i gospodarstvenicima damo mogućnost da se predstave, ali i da im na taj način odamo priznanje za sve što su napravili za razvoj gospodarstva, koje i u ovim kriznim vremenima ostvaruje iznimne rezultate i pokazuje da je na čvrstim nogama, zaključuje župan Željko Kolar.    više…