Press "Enter" to skip to content

PROGRAM ZA DANE KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG

Listopad je u Zaboku u znaku tradicionalne kulturne manifestacije Dani K. Š. Gjalskog koji se održava od ponedjeljka 22. listopada do subote 27. listopada. Odvijat će se tako brojna događanja. Tako će se u ponedjeljak 22. listopada u dvorcu Gjalski s početkom u 9 sati održati radionica ‘Čitaj i piši’ Od Gjalskog do suvremenih pisaca’, a u 18 sati će se u Velikoj galeriji se održati otvorenje Dana K. Š. Gjalskog izložbom skulptura Petra Parišića.

Utorak 23. listopad rezerviran je za izložbu slika Carmen Bačura potočić koja se održava u Gradskoj knjižnici s početkom u 13 sati, dok se u OŠ. K. Š. Gjalskog s početkom u 15 sati održava proglašenje pobjednika i dodjela Male nagrade Gjalski. U srijedu 24. listopada će se u Gimnaziji AGM s početkom u 17 sati održati predstavljanje radionice kreativnog pisanja, fotoradionice i Likovne umjetničke grafike. Četvrtak je rezerviran za izložbu Twins – kolekcija tepiha koja se otvara u 12 sati u Regaleriji, dok se u zabočkoj gimnaziji s početkom u 17 sati održava proglašenje pobjednika i dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola.

U petak se obilježava Dan OŠ K. Š. Gjalskog, a i gimnaziji se u 17 sati održava promocija PoZiCe. Sve završava svečanošću dodjele Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski u OŠ. K. Gjalskog. Ime dobitnika nagrade će se saznati na konferenciji za medije koja se održava uz četvrtak 18. listopada.