Press "Enter" to skip to content

Povijest radio Zabok-a sadašnjeg Zagorskog radia

Na današnji dan 30.12.1962. godine započeo je s radom najstariji zagorski radio, Radio Zabok, prvi radio u Hrvatskom Zagorju.

Na njegovoj legendarnoj FM frekvenciji 87,8 MHz, od 1. rujna 2017 godine službeno emitira Zagorski radio, nova radio postaja koja je izrasla na temeljima Radio Zaboka, ali se proširila na područje čitave Krapinsko – zagorske županije, budući da je dobila i četiri nove frekvencije.

Drugim riječima, Radio Zabok „narastao je“ u Zagorski radio, što je, ruku na srce, oduvijek i bio, samo što je pokrivao daleko manje područje nego što pokriva od danas.  Prilikom obnavljanja koncesije Radio Zaboka, zatražili smo i dodijeljene su nam četiri dodatne frekvencije.

Dakle, uz postojeći odašiljač u Zaboku i poznatu frekvenciju na 87,8 MHz, sada imamo odašiljače i u Zlataru, na 105,5 MHz; u Stubici 89,0 MHz; u Krapini na 101,6 MHz te u Krapinskim Toplicama na 107,9 MHz. Uz pokrivenost koju sada imamo s tim dodatnim odašiljačima, kao i uz kvalitetniji program,  ubrzo je postao jedan od najslušanijih radija na području Hrvatskog zagorja.