Press "Enter" to skip to content

Održan 56. festival “Igrajte nam mužikaši”

U nedjelju 02. lipnja je završio trodnevni program manifestacije Ljeta na Bajerima. Nakon Sajma i izložbe vina  i Štruklijade održao se je festival „Igrajte nam mužikaši“ kao jedna od najstarijih i najpoznatijih zagorskih glazbenih manifestacija.

U natjecateljskom programu 56. Festivala Igrajte nam mužikaši nastupilo je 8. izvođača. Nove pjesme izveli su Mirela Bačani Đunđek, Radovan Kunović, Irena Grden, Božidar Meštrović i Maja Šamec, Denis Kos i Kerempuhi, Zlato Deveničar i Dvorjani, Ansambl Zagorski Jal i Fantastic.

Nakon festivalskog dijela uslijedio je revijalni dio u kojem su veliki broj okupljenih poklonika zagorske popevke zabavljali Dečki Z Bregov, Anasambl Me Tri do Polnoči i Veseli Dečki. Svi su oni osvojili srca posjetitelja i poklonika zagorske popevke koji su se i ove godine odazvali u velikom broju. Nakon toga uslijedilo je vrhunac večeri a to je bilo proglašenje pobjednika.

Nagrade pobjednicima ovogodišnjeg 56. festivala Igrajte nam mužikaši uručili su u ime Krapinsko-zagorske županije i župana Željka Kolara gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i direktor Zagorskog radija Boris Pavleković.

Svoje favorite odabrali su  slušatelji Zagorskog radija koji su kroz tjedan dana glasali za svoje favorite u programu te odabrali po najvećem broju glasova pjesmu Nije kriva sudbina – Fantastic.

Osim slušatelja, svoj posao, tradicionalno, kao i svake godine, odradio je i festivalski žiri, i nije im bilo nimalo lako, jer kako su nam rekli, kod konačne odluke, uistinu su presudile nijanse. Po ocjeni festivalskog žirija u sastavu Siniše Miklaužića, profesora i glazbenika, Ivana Benca, glazbenika i voditelja Radija Kaj i Darka Fiketa, voditelja Zagorskog radija.

Po izboru žirija nagradu za najbolji tekst osvojio je tekst Maksimilijana Milana Hercega pjesma Da raspela progovore koju je  izveo Zlatko Deveničar uz pratnju Dvorjana.

Zatim je uslijedio vrhunac večeri proglašenje najbolje pjesme 56. festivala “Igrajte nam mužikaši” koju su po odluci žirija osvojila skladba:Stara dekla u izvedbi Mirele Bačani Đunđek.

Drugo mjesto osvojila je skladba Z brega na briag – Denisa Kosa i Kerempuha a treće mjesto Put bez povratka – Ansambla Zagorski Jal.

Festival je glazbenu riznicu Krapinsko– zagorske županije do sada obogatio za više od tisuću pjesama tradicionalne zagorske glazbe. Festival su i ove godine zajednički organizirali Općina Bedekovčina, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj, a suorganizatori su TZ Krapinsko-zagorske županije, TZ Područja Srce Zagorja i Udruga KajScena, dok su medijski pokrovitelji festivala bili Radio Kaj i Zagorski radio