Press "Enter" to skip to content

Zagorski gospodarski zbor 2021. sa izlagačima iz Hrvatske i Slovenije

KRAPINA – Trodnevni međunarodni gospodarski sajam Zagorski gospodarski zbor Krapina 2021., 29. po redu, otvorio je vrata posjetiteljima u četvrtak 9. rujna 2021. godine u deset sati. U tri dana održavanja, u vremenu od 10 do 22 sata, posjetitelji mogu razgledati, kušati ili kupiti brojne proizvode, razgledati ponudu osobnih i vatrogasnih vozila i traktora, upoznati se s novostima s područja telekomunikacija i interneta, ali i razgledati brojne proizvode proizvođača s područja šest hrvatskih županija i susjedne Slovenije, te poslušati savjet Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

Organizatori Zagorskog gospodarskog zbora 2021. u razgledavanju sajma

Na press konferenciji, koju su organizatori priredili u četvrtak 9. rujna 2021. godine, o zagorskom gospodarstvu govorili su Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Josip Grilec, predsjednik HGK Županijske komore Krapina i Darko Varga, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Gost na ovom događaju, susretu organizatora Zagorskog gospodarskog zbora i medijskih djelatnika, bio je i Žarko Tušek, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora i saborski zastupnik.

Tihomir Premužak, direktor Tvornice stakla Vetropack Straža Hum na Sutli, koja je prošle godine dobila nagradu za najbolju tvrtku u Republici Hrvatskoj, govorio je o Vetropack Straži koja ove godine obilježava 25 godina od kako je postala članica svjetskog proizvođača stakla Vetropack. Tvrtka Vetropack Hum na Sutli, dugogodišnji je izlagač na Zagorskom gospodarskom zboru.

Tihomir Premužak, direktor Tvornice stakla Vetropack Straža Hum na Sutli

Zagorski gospodarski zbor zajedno organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Radio Kaj. Izlagači na Zagorski gospodarski zbor 2021. godine, stigli su iz županija: Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske, grada Zagreba te iz susjedne Slovenije.

Najmlađi posjetitelji Zbora sa zanimanjem su slušali informacije o gljivama na izložbenom prostoru Gljivarskog društva Krapina

Sukladno epidemiološkim mjerama, Zagorski gospodarski zbor organizira se na otvorenom prostoru izlaganjem u sajamskim kućicama, u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda i na velikom igralištu kod Osnovne škole Ljudevit Gaj.

Neposredno uz Zagorski gospodarski zbor, kod OŠ Ljudevit Gaj, vinari su organizirali Vinski plac s ponudom najboljih zagorskih vina. Vinski plac sva tri dana radi nešto duže od Zbora – od 10 do 24 sata. Za ugostiteljsku ponudu jela brine Kramberger.

Puno toga posjetitelji će moći razgledati ili kupiti, a o svemu, kroz razgovore sa organizatorima i izlagačima poslušajte na Radiju Kaj i Zagorskom radiju kroz izravna javljanja sa Zagorskog gospodarskog zbora.

Dio ekipe Radija Kaj i Zagorskog radija, u sastavu: Gordana Tepuš, Dražen Horvat, Kristina Pavlek, Velimir Čajko, Mario Inkret, Petra Slavečki i Darko Fiket u produkciji sajamskog radija

Više na temu Zagorski gospodarski zbor ovdje