Press "Enter" to skip to content

U SEDAM DANA DVIJE PROSLAVE OBLJETNICA DVD PAVLOVEC I DVD GUBAŠEVO NA PODRUČJU VZG-a ZABOK

DVD PAVLOVEC proslavio 70. godina postojanja
 
Nakon održanog 12. memorijala Marka Piljeka u subotu, u nedjelju je bila na redu toliko dugo iščekivana proslava 70. godina DVD-a Pavlovec. DVD Pavlovec je u popodnevnim satima organizirao proslavu ispred vatrogasno-društvenog doma u Pavlovcu sa brojnim gostima i uzvanicima. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika društva Ivana Jelenčića tajnik Valter Siladi upoznao je prisutne o samom početku djelovanja i nastajanja povijesti društva. Izaslanik Krapinsko zagorske županije ispred župana Kolara, zatim kao predstavnik HVZ-a ali vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije bio je Rajko Jutrišta, tajnik VZ KZŽ-e koji je pozdravio sve okupljene istaknuvši kako je vatrogastvo baština unutar obitelji, a obitelj je jezgra našega društva, važna za našu budućnost. Čuvajte tu baštinu! Prvi ste na pomoći vašim sumještanima i to je ono što nas, sve zajedno, povezuje u veliku obitelj. Iskrene čestite i želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju. Ujedno je predsjedniku Jelenčiću u ime Županije uručio zahvalnicu za 75 godina postojanja i djelovanja, te časnog i uspješnog rada a u ime VZ Krapinsko-zagorske županije plaketu i zahvalio im se na dosadašnjem radu.
 
Ispred Vatrogasne zajednice grada Zaboka izaslanik je bio zapovjednik Ivica Petriček koji je istaknuo i zahvalio svima što ulažu rad ovog društva, posebice u radu s djecom i mladima što smo mogli vidjeti i jučer na memorijalu. Od Vatrogasne zajednice grada Zaboka kao i dosad, u svom ćete radu imati i nadalje punu potporu.
 
Gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek kako je ponosan na sve vatrogasce s područja grada Zaboka jer i danas znamo, da na zabočke vatrogasce, uvijek kad treba i ne samo kad gori, možemo računati. Nikad nemojte zaboraviti niti jednog člana Društva jer ljudi su ti koji su najbitniji.
Nakon pozdravnih govora uslijedila je dodjela Spomenica za 10, 20, 30, 40, 50, 60 godina, vatrogasne medalje, spomenice za vatrogasnog veterana, posebne zasluge i ostalo te posebne zahvalnice za sponzore, goste i prijatelje društva.
 
 
DVD GUBAŠEVO proslavio 90-u obljetnicu rada i djelovanja
 
U subotu, 10. rujna 2022. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo svečanim programom obilježilo je 90 godina svog postojanja.
Bile su prisutne brojne vatrogaskinje i vatrogasci iz okolnih vatrogasnih društava, pobratimskih društava iz Slovenije, mnogobrojni uzvanici, gosti, sponzori i mještani.
Sve prisutne je pozdravio predsjednik DVD-a Zdenko Petek, zahvalivši svima na dolasku, i ujedno zahvalio svima na pomoći u radu tijekom svih godina ali i svima onima koji su pomogli u organizaciji današnje proslave.
 
Zatim su okupljeni od strane zamjenika zapovjednika Krunoslava Kolarića imali prilike čuti kratku povijest DVD-a Gubaševo od samih početaka osnivanja pa do današnjega dana. Čuli smo kako je društvo veoma aktivno te se u posljednje vrijeme izrazito pomlađuje s novim članovima koji će jednog dana preuzeti veliku odgovornost nastavka bogate tradicije ovog hvalevrijednog društva.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber uručio je DVD-u plaketu i zahvalio im se na dosadašnjem radu ali je ujedno u ime župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara uručio predsjedniku DVD-a Zdenku Peteku zahvalnicu za 90 godina postojanja i djelovanja, te časnog i uspješnog rada.
 

Predsjednik Skuliber tim povodom je istaknuo: Ponosan sam na Zagorje što njeguje tradiciju vatrogastva, da ima osoba koji žele svoje slobodno vrijeme odvojiti da bi se osposobili za to plemenito zvanje i tako pomagali onima kojima je pomoć potrebna. Kvaliteta i humanost te osjećaj za ljude u potrebi to su odlike vatrogasaca. To smo dokazali nebrojeno puta, kako u vrijeme domovinskog rata, tako i u ovo novije doba borbe s pandemijom, potresima i ostalim nepogodama koje pogađaju ne samo Zagorje, Hrvatsku već i cijeli svijet.

Čestitam Vam na tome i želim puno uspjeha dalje u radu a ujedno čestitam i svima onima koji će danas dobiti zaslužena priznanja.
 
U ime Vatrogasne zajednice Grada Zaboka nazočnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Dražen Sinković koji je rekao da su dobrovoljna vatrogasna društva jedan od najvažnijih čimbenika društvenog života po mjestima, te da je i zahvaljujući njima spremnost građana za reagiranje u kriznim situacijama velika.
 
Gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek izgovorio je riječi zahvale i čestitke vatrogascima na njihovu jubileju ali i na požrtvovnosti u zaštiti i spašavanju od svih nepogoda. Vatrogasci su ponos ovoga grada i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo jedno je od važnijih u našem gradu. Hvala svim generacijama vatrogasaca, posebno trenutno aktivnim vatrogascima te mladima koji nam svojim angažmanom ulijevaju nadu u sigurnu budućnost.
 
U svečanoj prigodi obilježavanja 90. rođendana dodijeljena su priznanja, spomenice, medalje i odlikovanja za rad, trud i zalaganje u Društvu zaslužnim vatrogascima, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka, Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zaboku, gradonačelniku Ivanu Hanžeku, prisutnim izaslanicima iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava, prijateljima, sponzorima i pokroviteljima.
 
Naravno, zabava i druženje potrajala je do ranih jutarnjih sati uz domaći glazbeni sastav „ Grupu Jazzery “.
 
 
Fotografije: Darko Fiket i Teo Papišta