Press "Enter" to skip to content

Svjetski dan radija

 
Na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. veljače kao datum kojim se obilježava Svjetski dan radija, čiji je cilj podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranju pristupa informacijama putem radija.
 
Na području Republike Hrvatske danas djeluje oko 150 radio postaja, među kojima ističemo šest radija na području Krapinsko – zagorske županije: Radio Hrvatsko zagorje Krapina, Radio Kaj, Radio Marija Bistrica, Radio Stubica, Radio Zlatar i Zagorski radio.

Podsjetimo:  U petak, 01. rujna 2017. godine s emitiranjem je počeo Zagorski radio, koji nastavlja bogatu 55-godišnju tradiciju najstarijeg radija u Hrvatskom zagorju, Radio Zaboka. Čast da označi početak emitiranja pripala je županu Krapinsko – zagorske županije Željku Kolaru, koji je tom prilikom istaknuo: „Četiri nove frekvencije i mogućnost za dobru pokrivenost na području Krapinsko – zagorske županije, da informacije koje su potrebne dođu do ljudi. Kvaliteta medija na području naše županije je izuzetna, nemamo tzv. žutila, mediji su izuzetno profesionalni, i to je dio kulture Zagorja. Zagorski radio, s obzirom na to da se nastavlja na tradiciju zabočkog radija od prije 55 godina, te ima kvalitetnu i iskusnu ekipu, dat će svoj dodatni doprinos, prije svega, informiranju javnosti, a nakon toga i brendiranju Zagorja kao destinacije“, rekao je župan Kolar.  Više: http://www.kzz.hr/zagorski-radio-poceo-s-emitiranjem

Svim radiopostajama, manjim i većim, kao i novinarima, urednicima i svima ondje zaposlenima, koji se trude svojim programom prenositi prave vrijednosti, a ujedno iznositi samo istinu, od srca čestitamo njihov dan.