Press "Enter" to skip to content

DVD Zabok ugostio je bratska društva, PGD Rogašku Slatinu i DVD Prišlin Hum

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zabok u subotu je bilo domaćin susreta i druženja vatrogasnih operativaca, veterana i žena bratskih društava, PGD – a Rogaška Slatina, DVD – a Prišlin Hum i DVD – a Zabok. Sudionike susreta pozdravio je domaćin, predsjednik DVD – a Zabok Želimir Lež. Prigodne riječi uputio je dugogodišnji predsjednik gosp. Rudolf Zajec koji je i jedan od najstarijih članova Društva pozdravio sve okupljene i zahvalio za sve ono što kao vatrogasci čine na području svojeg djelovanja, zahvalio je za svaku ljudskost i društvenost koji krase svakog onog tko odluči biti vatrogasac posebno u ovim izazovnim vremenima današnjice.

Nakon pozdravnih riječi okupljeni vatrogasci uputili su na vrh brijega do „Vodospreme“ mjesta gdje se je održao susret a tamo su ih dočekali domaćini prostora koji su upoznali vatrogasce gdje se nalaze i poveli u razgledavanje prostorija odnosno nadzornog centra za distribuciju vode na prostoru Zagorja sa svojim laboratorijem i malim edukacijskim centrom. Prije razgledavanja riječi dobrodošlice poželio je svima zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

Nakon impresivnog razgledavanja i slikanja s prekrasnog vidikovca našega Grada uslijedio je doručak, druženje uz razgovor i izmjenu iskustava te se sve nastavilo uz razne društvene i vatrogasne igre do ručka. Ovim putem zahvaljujemo Zagorskom vodovodu koji nam je ustupio prostor, članovima DVD-a Pavlovec, koji su nam nesebično pomogli u organizaciji, UDVDR Krapinsko – zagorske županije kao i svim našim članovima.

U 14 sati na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krapinske Toplice održao se vatrogasno natjecanje sa starim vatrogasnim kolima – 14. “Memorijal Marije Badl“ na kojem su sudjelovali članovi DVD-a Zabok i udružena bratska društva u jednu ekipu PGD Rogaška Slatina i DVD Prišlin Hum.

Cjelodnevno druženje zaključeno je na još jednom prekrasnom zabočkom vidikovcu planinarskom domu Picelj gdje je Vatrogasna zajednica grada Zaboka organizirala  druženje pobratimskih zajednica i dobrovoljnih društava. Sve okupljene pozdravio je domaćin susreta Dražen Sinković, predsjednik VZG Zaboka i gradonačelnik Ivan Hanžek. Susret je potrajao dugo u noć uz opuštenu atmosfera koja je rezultirala moćnim glazbenim zvucima i popevkama naših vatrogasaca.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik DVD-a Zabok